Tuntematon heimo löydettiin viidakosta – kohtaaminen videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman sademetsissä elää arviolta noin 100 heimoa, jotka ovat eristäytyneitä muista ihmisistä. Eristäytyneisyyden takia heimojen ihmisillä ei ole kehittynyt immuniteettiä yleisiä sairauksia vastaan, joten pelkkä flunssa on usein tappava. Nyt eräs heimoista on tavattu ensimmäisen kerran.

YouTube
YouTube

Perun ja Brasilian rajamailla Amazonin viidakossa kuvatulla videolla nähdään tilanne, jossa eräs eristäytyneistä heimoista, Rio Xinane, tavataan ensimmäisen kerran. Videon kuvasivat paikalliset kyläläiset, jotka huomasivat heimolaisia Envira-joen törmällä. Paikalle tuotiin tulkki, jonka avulla myös kommunikointi onnistui. Heimolaiset olivat mahdollisesti kohdanneet aiemmin huumejengien väkeä, joita he olivat saaneet tai varastaneet aseita.