Parasta helteellä – näin kosteaa oli vesisotafestareilla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kesällä leikitään paljon veden kanssa kun lapsilla on käytössään vesiletkuja, uima-altaita, vesipyssyjä ja tietysti vesi-ilmapalloja. Mikään ei viilennä helteellä yhtä hauskasti kuin kunnon vesisota. Tämä ollaan huomattu myös Etelä-Koreassa, jossa juhlittiin äskettäin vesisotafestivaaleja.

YouTube
YouTube

Tapahtuma perustuu nimensäkin mukaan vesisodan leikkimiseen. Soulin Sinchonissa järjestetyt festivaalit täyttyivät vesipyssyjä heiluttelevista juhlijoista. Tässä tapahtumassa harva osallistuja taisi selvitä kotiin kuivilla vaatteilla.

Erilaisten vesipyssyjen lisäksi paikalla nähtiin myös astetta järeämpää vesikalustoa. Paikalle saapui nimittäin myös palolaitoksen edustajia, jotka kastelivat festivaalikansaa sammutuskalustollaan. Tapahtuma vaikuttaakin olleen kävijoille todella hauska kokemus.