Instagram poisti ylipainoisen tytön alusvaatekuvat ja käyttäjätilin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin sosiaalisiin medioihin lukeutuva Instagram on joutunut nettikohun kohteeksi, kun teinityttö Samm Newmanin pöyristyttävä tarina on lähtenyt leviämään verkossa nopeasti. Merkittävästi ylipainoinen tyttö kertoo, että Instagram poisti hänen alusvaatekuvansa ja sulki hänen käyttäjätilinsä.

Tumblr
Tumblr

Tumblr-sivustolla tarinansa kertova Samm Newman totesi julkaisseensa yllä nähtävän alusvaatekuvansa Instagamissa. Ensin hän sai ilmoituksen kuvan poistamisesta ja pian sen jälkeen koko käyttäjätilin sulkemisesta. Jokainen Instagramia käyttävä tietää, että palvelussa on miljoonittain tätä paljastavampia ja seksuaalisempia valokuvia, joissa tosin poseeraa selvästi laihempia ihmisiä. Saman huomion teki myös teinityttö.

– Vihaisena menin Instagramiin ja etsin valokuvia, joissa naiset poseeraavat samankaltaisessa asussa kuin minä. Löysin kokonaisia sivuja, jotka oli omistettu seksuaalisesti vihjailevasti puolialastomana poseeraavien naisten valokuville. Löysin myös kuvia, joissa miehet olivat täysin alastomia ja vain heidän peniksensä oli peitetty. Ilmiannoin tällaisia kuvia Instagramille puolen tunnin ajan, teinityttö kertoo.

Seuraavana aamuna jokainen raportoitu alastonkuva oli edelleen Instagramissa, jolloin tyttö päätti lähteä kampanjoimaan tasa-arvoista kohtelua Instagtamissa kaiken kokoisille ihmisille.

Kolme viikkoa sitten julkaistu kirjoitus on saanut suuren suosion ja se leviää parhaillaan nopeasti aiheuttaen nettiraivoa myös suomalaisten some-käyttäjien keskuudessa. Tytön kertomuksesta uutisoi ensimmäisenä Yhdysvalloissa NBC4, jonka artikkelin saaman valtaisan suosion ansiosta Instagram päätti perua päätöksensä, palautti tytön käyttäjätilin ja pahoitteli tapahtunutta.