Kännykkä lataukseen ilman sähköverkkoa? Näin se onnistuu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset viettävät yhä pidempiä aikoja älypuhelimien ja läppäreiden äärellä myös julkisilla paikoilla. Samalla laitteiden akut kuluttavat virtaa aina vain nopeampaa, ja pistorasian etsiminen laturille on joskus vaikeaa työtä.

Pyörät lataavat kännyköitä Roskilden festivaaleilla. Kuva: Stara
Pyörät lataavat kännyköitä Roskilden festivaaleilla. Kuva: Stara
Pyörät lataavat kännyköitä Roskilden festivaaleilla. Kuva: Stara
Pyörät lataavat kännyköitä Roskilden festivaaleilla. Kuva: Stara

WeWATT-yhtiö on kehittänyt ratkaisun ongelmaan. Yhtiön kehittelemä WeBike on käytännössä kuntopyörä, jota polkemalla älylaitteeseensa voi ladata lisää virtaa. Samalla käyttäjä saa liikuntaa ja täyttää älypuhelimensa akkua ekologisella tavalla. Yhtiön mukaan noin 30 minuutin kevyen tahdin polkeminen riittää iPhonen akun täyteen lataamiseen.

Kännykkää lataavia pyöriä on toistaiseksi nähty muun muassa Roskilden jättifestivaaleilla Tanskassa sekä Yhdysvalloissa muutamissa julkisissa paikoissa, kuten lentokentillä ja kirjastoissa. Laitteita on kuitenkin tilattu jo esimerkiksi Bostonin yliopistoon, jonka kampuksella keksinnölle on varmasti tilausta. Ekologisten ja fyysistä hyvinvointia edistävän keksinnön soisi saapuvan tulevaisuudessa yleiseen käyttöön myös Suomessa.