Kännykän avauskoodi historiaan – puhelin auki tatuoinnilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimet avataan salasanan avulla, jonka käyttäjä itse on valinnut. Salasanan syöttäminen voi kuitenkin olla tuskastuttavaa esimerkiksi kiireisissä tilanteissa, eivätkä sormet aina edes osu pienille näppäimille silloin kun pitäisi.

YouTube
YouTube

VivaLnk-yhtiön uutuuskeksintö lupaa tehdä puhelimen avaamisesta entistä nopeampaa. Yhtiön kehittelemä eSkin on yhtiön mukaan eräänlainen digitaalinen tatuointi, joka toimii henkilökohtaisena älypuhelimen avaimena. Käyttäjä koskettaa puhelimellaan iholle asetettavaa tarramaista tatuointia, ja älylaitetta pääsee käyttämään ilman salasanan syöttämistä.

Tatuointi on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi, sillä kyseessä on noin kolikon kokoinen, vedenpitävä, viiden päivän ajan iholla pysyvä tarra. Toistaiseksi eSkin on yhteensopiva ainoastaan Motorolan Moto X -puhelimen kanssa. VivaLnk suunnittelee kuitenkin saman teknologian kehittelemistä myös muiden valmistajien puhelimille.