Aamu-unisten unelma – herätyskello keittää kahvit!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monen työ- ja kouluaamut alkavat herätyskellon torkuttamisella. Toisilla torkuttaminen venähtää helposti jopa tuntiin, kunnes on jo niin kiire, ettei ehdi nauttimaan edes aamupalaa. Yhä useammat tarvitsevat aamulla kahvia päivän käynnistämiseksi.

Jotta aamu-uniset saisivat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sängyssä makoskelemisen ja kahvikupposen, on markkinoille tullut kahvinkeitin, joka toimii myös herätyskellona. Barisieur-niminen herätyskello on teollisen muotoilijan Josh Renoufin suunnittelema laite, joka herättää nukkujan tuoreen kahvin voimalla. Herätyskellokahvinkeitin ladataan valmiuteen jo edellisenä iltana, mistä muodostuu tärkeä rutiini ennen unille menemistä.

– Iltaisin suoritettu rituaali kertoo keholle ja mielelle, että on aika rauhoittua ja rentoutua nukkumaan, suunnittelija tietää.

Yhden kupin keittimen voi sijoittaa kätevästi yöpöydälle, jotta henkilön ei tarvitsisi aamulla nousta edes sängystä ylös nauttimaan kofeiiniannostaan. Tuotetta ei ole vielä saatavilla kauppojen hyllyiltä, mutta Josh Renouf arvelee, että myönteinen mediahuomio on vauhdittanut kahviherätyskellon kysyntää ja siten myös valmistusprosessia massatuotantoa varten.