Delfiinikriittinen taideteos oli liikaa Tampereen kaupungille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on keskusteltu kesän aikana vilkkaasti Särkänniemen delfinaarion tulevaisuudesta, sillä sen hallitusta alasajosta tehtiin alkukesästä valtuustoaloite. Sittemmin viranomaiset vahvistivat, että delfinaario on eläintarhan sijaan luokiteltava sirkukseksi.

Satu Saunio, Facebook
Satu Saunio, Facebook

Nyt tilanne on saanut uuden käänteen, kun delfinaariota avoimesti kritisoinut Angry Birds -henkinen taideteos on poistettu heti tuoreeltaan kaupungin keskustorilta Tampereen kaupungin toimesta. Teoksesta valokuvan Facebookissa julkaissut Satu Saunio kertoo kaupungin antaneen teokselle luvan viikoksi, mutta taulu poistettiinkin välittömästi alueelta.

Julkaisu käyttäjältä Satu Saunio.

(Kuva latautuu Facebookista. Odota hetki.)

Kansainvälisesti delfinaariot ovat olleet kovassa vastatuulessa, ja vielä jäljellä olevat laitokset ovat saaneet rajuakin kritiikkiä. Delfiinit ovat äärimmäisen älykkäitä, eivätkä ne voi hyvin suljetuissa pienissä altaissa. Tutkijoiden mukaan siitä kertoo muun muassa delfinaarioissa syntyneiden poikasten valtava kuolleisuus. Tampereellakin odotetaan parhaillaan uutta pienokaista.