Mies maalasi Facebookin toimiston – palkkio jo 200 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook nousi taannoin hitiksi myös elokuvamaailmassa, kun sen syntyhistoriasta tehtiin todellisiin tapahtumiin perustuva elokuva. Eräs yrityksen mehukkaimmista tarinoista koskee yhtiön toimiston aikoinaan maalannutta graffititaiteilijaa ja hänen palkkiotaan.

David Choe nimittäin sai vuonna 2005 valita ottaako hän Palo Altossa tekemästään mittavasta urakastaan palkkioksi 60.000 dollaria rahana vai saman summan Facebookin osakkeina. Fiksuna miehenä hän valitsi osakkeet, ja se osoittautui tähtitieteellisen hyväksi päätökseksi. Facebook lähti sittemmin pörssiin, jossa sen osakkeet ovat olleet aivan viime viikkoina kovassa nousussa.

Nyt Gizmodo raportoi, että maalarin omistamien Facebookin osakkeiden arvo on noussut 60.000 dollarista peräti 200 miljoonaan dollariin. Kaiken lisäksi arvon odotetaan kasvavan tulevaisuudessa vielä huomattavasti. Rahalle on löytynyt myös käyttöä, sillä Choen uutisoitiin viime vuonna piilottaneen 10.000 dollaria käteistä rahaa ympäri Detroitia. Hän itse kertoi tempauksestaan Twitterissä.

Julkaisu käyttäjältä David Choe.