Osavaltio nosti minimipalkkaa – kahvilan laskuihin uusi yllättävä rivi

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltiossa nostettiin taannoin työntekijöiden minimipalkkaa, mikä luonnollisesti suututti jo muutenkin taloudellisessa ahdingossa olevat yritykset. Niinpä osa yrityksistä päätti olla sisällyttämättä kustannusten nousua omiin kuluihinsa, ja teki toisin.

YouTube
YouTube

7,25 dollarista 8,00 dollariin noussut minimituntipalkka näkyy nyt suoraan esimerkiksi ravintoloiden asiakkaille, sillä kuittiin lisätään muiden ostosten lisäksi oma rivi minimipalkalle. Tämä tehdään, jotta kuluttajat huomasivat suoraan millainen vaikutus päätöksellä on hintatasoon.

Kuva Stillwater’s Oasis Cafen laskusta leviää parhaillaan verkossa ja siitä on kerrottu jopa WCCO-kanavan televisiouutisissa. Kahvilalle koituu minimipalkan nostosta noin 10.000 dollarin ylimääräiset kulut vuodessa. Osa asiakkaista on suivaantunut laskuun ilmestyneestä uudesta rivistä, mutta muutkin yritykset ovat ryhtyneet laskuttamaan vastaavaa lisää asiakkailtaan.