Pete Poskiparta yksityisyydestä blogissaan: ”Ei lasten kuvia Faceen!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook ja muut sosiaaliset mediat ovat muodostuneet vakiintuneeksi paikaksi jakaa perheelle ja ystäville valokuvia elämästä – ja usein myös koko perheen elämästä. Jotkut eivät pidä tätä lainkaan hyvänä asiana, vaan ovat huolestuneita kuvien myötä katoavasta yksityisyydestä.

Nyt Mentalisti Pete Poskiparta pohtii BlogBookin blogissaan asiaa, ja muistuttaa ihmisiä siitä, että nykyisin lähes jokainen tekomme tallentuu jossain muodossa tietokantoihin tavalla tai toisella. Siinä valossa lasten kuvien julkaiseminen Facebookissa asettuu oikeaan kontekstiin ja sen kritisoiminen vaikuttaa hurskastelulta.

– Me jätämme digitaalisia jälkiä itsestämme jatkuvasti ja kaikkialle. Aina kun nostamme rahaa pankista tai automaatilta jätämme jäljen missä ja mihin aikaan nosto tehtiin. Jokainen kirjautuminen nettipalveluihin tallentuu, jokainen puhelu jättää jälkensä. Tekstiviestit, sähköpostit, chattailu, navigointi, surffailu, luottokorttimaksu, hotelliin kirjautuminen ja kirjaston kirjan lainaaminen. Jopa hotellin oven avaus tallentuu tietokoneelle, Pete Poskiparta kirjoittaa.

– Mieti sitten uudestaan onko makuuhuoneen tapetin julkaisu FB:ssä sittenkään niin paha asia. Ja ehkä myös niitä lasten kuvia voi jatkossakin laittaa faceen, hän jatkaa.

Lue koko kirjoitus ja katso video aiheesta tästä.