Suomalaistuote avaa ovet sormenjäljillä: ”Avainniput historiaan”

Digi Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Deltabit kehitti jo vuosia sitten sormenjälkilukijan, joka voitiin asentaa myös yksityisasuntojen oviin. Avainten sijaan ihmiset voivat laitteen avulla kulkea ovesta ilman avaimia tai kulkukortteja. Nyt laitteesta on julkaistu uusi versio Deltabit Dooris, joka avaa edeltäjänsä tavoin oven sormen kosketuksella.

Deltabit Dooris
Deltabit Dooris

– Haluamme muuttaa perinteisen, mielestämme kömpelön tavan kulkea ovista avaimilla. Kutsuva muotoilu ja parannettu ergonomia tekevät käytöstä luontevaa ja uusin tunnistustekniikka tunnistaa kulkijan nopeammin kuin koskaan. Usein pelkkä hipaisu riittää, toteaa Deltabitin toimitusjohtaja Jukka Hosio.

Laitteeseen mahtuu 200 sormenjälkeä, ja se ohjaa sekä sähkölukkoja että murtohälyttimiä. Sormenjälkitunnistus on tullut jo matkapuhelimiin, ja nyt Hosio ennustaa, että tunnistimien käyttäminen ovissa tulee yleistymään nopeasti sekä kotitalouksissa että yrityksissä.

– Sormenjälkitunnistus on nyt samassa vaiheessa kuin kännykkäpelimarkkina oli viisi vuotta sitten, eli räjähdysmäisen kasvun alussa. Vaikka markkina ottaa vasta ensiaskeleitaan, olemme myyneet tuotteitamme jo 800 kohteeseen.

Deltabit Dooris
Deltabit Dooris