Mistä varaat lentomatkasi? Halpissivu voi tulla muita kalliimmaksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etenkin lyhyen lentomatkojen reissuille valitaan usein halpalentoyhtiön lentomatka, kun matkustusmukavuus on toissijainen asia hintaan verrattuna. Kannattaako halpalentoyhtiön lentoja varata nettimatkatoimistojen kautta? Daily Mailin tekemän vertailun mukaan ei kannata.

Nettimatkatoimistot lupaavat yleensä asiakkailleen edullisimman hinnan. Halpalentoyhtiöiden hintoja vertaillessa kannattaa kuitenkin muistaa, että mainosten tarjoushinnoissa mainitaan hyvin harvoin istumapaikkojen, matkalaukkujen, lentomatkan aterioiden, vakuutusten tai verojen suuruus. Sama pätee myös internetissä toimivien matkatoimistojen hintoihin. Vertailun mukaan pelkästään britit maksavat vuosittain sata miljoonaa puntaa ylimääräistä varatessaan halpalentoyhtiöiden lentolippuja netin matkatoimistojen kautta.

Asiakkaan yllätys voi olla suuri, kun hän huomaa lippujen varaustilanteessa loppulaskun summan nousseen jopa kaksinkertaiseksi mainostetusta. Tulee myös muistaa, että nettimatkatoimistojen on saatava voittonsa jostain, ja vaikka ne myisivät lentolippuja alennetuilla sopimushinnoilla asiakkailleen, ovat kuitenkin halpalentoyhtiöiden liput yleensä edullisempia suoraan lentoyhtiöltä ostettuna. Lento- ja hotellipaketteja varatessa tilanne saattaa olla toinen.