Brasiliassa naisopettajan tulee olla neitsyt – gynekologi tarkistaa asian

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Opettajien ammatti oli ennen huomattavasti kunnioitetumpi kuin nykyään. kasvatusalan ammattilaisten auktoriteetti on murentunut ja vanhemmat puuttuvat lastensa opettamistapoihin enemmän kuin koskaan aiemmin.

Brasiliassa on nyt otettu käyttöön tiukemmat keinot arvokkaan ammattikunnan kuvan kiillottamiseksi. Sao Paulossa on aloitettu kampanja, jossa kouluihin haetaan vain hyvätapaisia opettajia. Naisten toivotaan olevan vielä neitsyitä, ja asia varmistetaan gynekologisilla tutkimuksilla. Daily Mailin mukaan naisaktivistit ovat hyökänneet rajusti kaupunkia vastaan.

Heidän mukaansa opettajavaatimukset loukkaavat ihmisarvoa ja rajoittavat kasvatusalan ammattilaisten vapaa-aikaa. Eräs brasilialainen uutissivusto haastatteli hiljattain 27-vuotiasta naista, joka ei päässyt opettajaksi, koska lääkäri totesi hänen menettäneen neitsyytensä. Naisen mukaan kokemus oli nöyryyttävä. Artikkeli ei kertonut, kuinka miesten siveellisyys testataan.