Foursquare seuraa käyttäjää myös kun ei ole käytössä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Sijaintipohjaisten älypuhelinsovellusten läpimurron vuosia sitten tehnyt Foursquare on sovellus, jolla käyttäjä kirjautua haluamiinsa paikkoihin ja siten kertoa olevansa siellä. Tiedon voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa ja kirjautumisella voi saada esimerkiksi alennuksia.

Sovelluksen suosion kasvun myötä Facebook kopioi samat toiminnallisuudet julkaisemaansa uuteen Places-sovellukseen, jolloin monet Foursquaren käyttäjät siirtyivät Facebookin vastaavaan. Nyt Foursquare on saanut erään historiansa suurimmista päivityksistä, joka on tuonut käyttäjille ikävän uuden ominaisuuden.

Foursquare
Foursquare

Aiemmin Foursquare seurasi oletuksena käyttäjänsä liikkeitä kartalla ainoastaan sovelluksen ollessa käytössä. Päivityksen myötä tilanne muuttui, sillä uusi versio seuraa käyttäjiä oletuksena koko ajan, vaikka sovellus olisi vain taustalla. Sovellus kertoo seuraavansa käyttäjän liikkeitä, jotta se voisi paremmin ehdottaa käyttäjää kiinnostavia kohteita. Jatkuva seuranta heikentää luonnollisesti akun kestoa, ja sen kerrotaan menevän automaattisesti pois päältä, kun akkua on enää 30 prosenttia jäljellä.

Mikäli ei halua luovuttaa kaikkia liikkeitään amerikkalaiselle nettiyhtiölle, niin seuranta täytyy käydä erikseen ottamassa pois päältä sovelluksen asetuksissa poistamalla valinta sovelluksen sisällä kohdasta Settings -> Location Settings -> Background Location.