Gamescom käynnistyi – Stara ja Score Euroopan suurimmilla pelimessuilla

Pelit Viihdeuutiset · Stara.fi

Reilun tunnin ajomatkan päässä Saksan liike-elämäkeskuksesta Frankfurt Am Mainista sijaitsee idyllinen vanha kaupunki Köln. Tällä viikolla kaupunki sykkii modernia henkeä, kun datanörtit valtaavat kaupungin Euroopan suurimman pelimessun‚ Gamescomin, myötä.

Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV

Ensimmäisen kerran pelimessut järjestettiin vuonna 2009 ja nyt bittihirmut kokoontuvat yhteen jo kuudennen kerran. Päivisin pelataan pelejä ja iltaisin bailataan rankasti Kölnin yössä. Yleisölle Gamescom aukaisee ovensa vasta perjantaina, ja kolmipäiväisten messujen aikana vierasmäärä on jopa 340.000. Pelkästään medioiden edustajia on eri maista lähes 6.000. Peli- ja tietokonealan näytteilleasettajia 636 yli 88 eri maasta.

– Messuilla kohtaavat kuluttajat, pelintekijät ja liikemiehet. Meno on rentoa ja modernia, Ubisoftin David Antell vakuutteli.

Yksi pelihalli vastaa Helsingin Messukeskusta, ja Kölnin messukeskuksessa on kymmeniä tuplakerroksisia pelihalleja, joissa pelataan tämän vuoden uusimpia pelejä. Gamescom on yksi maailmaan suurimmista tapahtumista heti Yhdysvaltojen E3-pelimessujen jälkeen. Pelkästään avauspäivä perjantaina paikalle odotetaan yli satatuhatta pelivierasta.

Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV

Myös Suomen peliteollisuus näyttelee iso osaa omalla Nordic-osastollaan, ja sinivalkoisia värejä edustavat muun muassa peliyhtiöt Remedy Entertaiment, Housemargue ja RedLynx. Lippulaivana on Remedyn Quantum Break, joka julkaistaan syksyllä XBox Onelle.

– Suomalainen peliteollisuus on nousukiidossa, ja sinivalkoisista peleistä ollaan nyt entistä kiinnostuneempia, Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttunen muistutti.

– Pelkästään musiikkien tekeminen ja toteuttaminen Quatum Breakiin oli haastavaa ja mielenkiintoista. Pelimaailma on avannut muusikolle kokonaan uuden maailman, Quatum Breakin hovimusiikko Petri Alanko sanoi.

Tulevan vuoden todellisiksi kassamagneetit ovat arvioiden mukaan Activisionin Destiny, Xboxin Turn 10 Studiosin Forza Hortizon 2, Evolution Studionin Driveclub ja Koch Median Dead Island 2.

– Syksyllä konsoleille ilmestyy satoja uusia pelejä. Kilpailu on kovaa ja tänä vuonna nähdään erityisen paljon zombie-, auto- ja sotapelejä. Nyt peleissä haetaan realistista tunnetta ja myös verkkopelaaminen on tärkeä osa pelejä. Uuden sukupolven konsolit XBox One ja PS4 avasivat koko uuden maailman pelintekijöille, Ubisoftin The Crew pelintekijäguru Julian Gerighty muistutti.

Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV
Score TV

Viikonloppuna Kölnistä ei puutu peli-intoilua ja uusia pelejä. Gamescomissa pelaaminen ei ole enää vain poikien oma maailma, vaan nyt myös naiset tekevät pelejä ja pelaavat niitä yömyöhään.

– Naiste osuus pelintekijöinä ja innokkaina pelaajina on lisääntynyt. Erityisesti 25-vuotiaiden naisten keskuudessa peli-innostusta voidaan kutsua jopa trendi-ilmiöksi, Gerighty jatkoi.

Timo Repo ja Niki Räty

Score TV, Köln