Näin taituroi jojoilun maailmanmestari

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisiin koteihin levisi vuonna 1991 syksyllä limonadimerkeillä varustettuja jojo-leikkikaluja. Jokainen harjoitteli omalla lelullaan perusliikkeet, kuten koiran ulkoiluttamisen. Parhaimmille temppuilijoille järjestettiin jopa kilpailuja.

YouTube
YouTube

Jojon käsittely on kuitenkin jatkunut huippuvuosien jälkeen, ja parhaimmat leikkikalun hallitsijat kilpailevat jojoilusta jopa maailmanmestaruustasolla. Nyt videolla nähdään Gentry Steinin taidonnäyte, joka vei miehen maailmanmestaruuskilpailujen voittoon. Musiikin tahdissa esitetyt temput saavat tarkkasilmäisemmänkin katsojan hämilleen. Kauankohan ohjelmanumeroa on harjoiteltu?

Jojo on maailman vanhimpia leluja. Se on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Kerroimme taannoin maailman suurimmasta puujojosta, jolla leikittiin nosturin avulla.