Hämähäkki järkytti suorassa uutislähetyksessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisissa tapahtuu paljon televisiomokia, koska ne lähetetään vastaanottimiin reaaliaikaisesti ja ilman jälkikäsittelyä. Joihinkin live-taltiointina lähetettäviin urheilutapahtumiin ja gaaloihin on otettu käyttöön viive, jotta lähetys pystytään leikkaamaan poikki tarpeen vaatiessa.

YouTube
YouTube

BBC:llä työskentelee kuitenkin niin ammattitaitoista väkeä, että edes jättiläiseltä näyttävä hämähäkki ei saa uutistenlukijan ilmettä värähtämään. Skotlannin BBC:n uutisia toimittanut Graham Stewart luki uutisia, kun hänen takanaan esitettiin livekuvaa Glasgowista.

Valitettavasti kameran linssi toimi myös erään hämähäkin kotipesänä. Kärpänen lensi linssissä olleeseen verkkoon, ja hämähäkki kävi syömässä sen tyynen rauhallisesti Gragamin lukiessa uutisia. Monen televisionkatsojan keskittyminen varmasti herpaantui suurikokoisen hämähäkin ilmestyttyä ruutuun.