Egyptissä tyrmistyttävä ongelma – turistit ulostavat uima-altaisiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ihmisen uloste ei saastuta järvivettä tai kokonaista merta kertaluonteisesti sen enempää kuin kalojen, lintujen tai nisäkkäiden tekemät tuotoksetkaan. Silti uimarannoilla on hyvä suosia asiaan tarkoitettujen käymälöiden käyttöä.

egyptiulostus15082014

Tilanne on hieman toisenlainen uima-altailla, joissa on yleensä huomattavasti vähemmän vettä kuin luonnonvesistössä. Egyptiläinen hotelli on joutunut jakamaan vierailleen kirjallisen pyynnön siitä, että ihmiset eivät ulostaisi hotellin uima-altaaseen.

Hotelli uhkaa altaisiin kakkaajia yli 1.500 euron sakoilla, sillä allas joudutaan tyhjentämään ja puhdistamaan jokaisen vahingon jälkeen. Ilmiö on ollut vaivana jo muutaman vuoden ajan.

Syytä ihmisten tekemille kakkakepposille ei tiedetä. Altaassa kelluva pökäle saa kuitenkin aikaiseksi epätoivottua kauhua ja saattaa levittää kiusallisia bakteereita. Etenkin brittituristeille osoitetusta kirjallisesta varoituksesta uutisoi Metro-lehti.