Chilinsyönnin MM ratkesi Tampereella – hurjapää popsi 137,14 grammaa

Lifestyle Ruoka · Stara.fi

Tulisen ruoan suosio on ollut viime vuosina kovassa nousussa, ja monissa ravintoloissa on jo tarjolla myös oikeasti tulisia annoksia toisin kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Chilien syöminen on sekin jo oikea harrastus, josta järjestetään myös maailmanmestaruuskilpailuita.

Viikon loppuna Tampereen Keskustorilla järjestetty Chilifest Finland teki jälleen kävijäennätyksensä. Viidettä kertaa järjestetyssä tapahtumassa vieraili yli 30.000 kävijää. Chilifest Finlandin ohjelma huipentui chilinsyönnin MM-kisaan, jossa syötiin mahdollisimman paljon yhtä maailman tulisimmista chileistä, Naga morichia.

Kilpailun voitti oululainen Janne Kiviniemi, jolla on myös hallussaan tämän hetkinen chilinsyönnin MM-ennätys vuodelta 2012. Kaksi vuottas sitten hän söi 203,22 grammaa Naga morichia. Tänä vuonna ennätystä ei rikottu, sillä Kiviniemi voitti syömällä 137,14 grammaa Naga morichia. Toiseksi kisassa sijoittui tamperelainen Kristian Vilpakka tuloksella 126,62 grammaa ja kolmanneksi tuli viime vuoden voittaja, helsinkiläinen Mika Suhonen, popsimalla 120,86 grammaa.