Mikä ilmastonmuutos? Karu näky Hoover Damilla Yhdysvalloissa

Matkailu · Stara.fi

Maailmassa on vietetty tänä vuonna kuumin vuosi mittausten historiassa, mutta siitä huolimatta esimerkiksi Yhdysvallat ei ole pitänyt sitä ilmastonmuutoksen syynä. Parhaillaan Kaliforniassa vietetään poikkeuksellisen kuivaa vuotta, ja sen seuraukset näkyvät nyt konkreettisesti.

Splash
Splash

Tuoreet valokuvat Mead-järveltä, Yhdysvaltojen suurimmalta tekojärveltä, osoittavat kuinka maailmankuululla Hoover Damin padolla järven pinta on laskenut peräti 40 metriä kuivuuden myötä. Edellisen kerran vedenpinta on ollut näin alhaalla 1930-luvulla. Tekojärvessä on vettä enää 39 prosenttia sen täydestä määrästä.

Aluetta kutsuvaan Mustaksi kanjoniksi sen tumman pinnan vuoksi. Veden alla väritys on kuitenkin ollut valkoinen, joten laskeneen veden alue erottuu selvästi. Padosta saa vetensä peräti 40 miljoonaa ihmistä.

Splash
Splash
Splash
Splash