Kiinalaiset kopioivat Frendit-sarjan kahvilan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suosituimpiin sitcom-sarjoihin lukeutuva Frendit ehti ihastuttaa vuosikausia televisiokatsojia ympäri maailmaa. Iloisen kaverikuusikon elämä on jäänyt hyvin monien mieleen, ja yksi tutuimmista pakoista lienee kaveriporukan suosima Central Perk -niminen kahvila.

YouTube
YouTube

Kiinassa kopioidaan kaikki. Frendit-sarja on suosittu myös kiinalaisille ja pekingiläisessä Chaowai Soho -ostoskeskuksessa on lähes identtinen kopio Central Perk -kahvilasta. Kahvilassa on tutun näköinen oranssi sohva ja logo on identtinen sarjassa näkyvän huonekalun kanssa. Vieläkin hienommaksi asiasta tekee se, että kahvilan vieressä on kopio Chandlerin ja Joeyn kimppakämpästä.

Kahvilan ruokalistoilla on Frendit-sarjan päätähtien nimikkoleivoksia, kuten Phoebe- ja Monica-muffinsseja. Kahvilassa viettää aikaansa myös paikan oma kissa, jota ei kuitenkaan alkuperäisessä sarjassa nähdä.