Näin Venäjällä ajetaan hidastetöyssyistä – kipinät sinkoilevat

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Asutusalueilla pannaan tiehen hidasteita, jotta jalankulkijoilla olisi turvallisempi liikkua kaduilla. Toisia autoilijoita töyssyt ärsyttävät ja he vähät välittävät ajoneuvojensa rikkoutumisesta ja ajavat korokkeista kovaa vauhtia. Nyt nähdään esimerkkiä Venäjältä.

YouTube
YouTube

Videolla on kuvattu risteystä, jolla kehoitetaan ajamaan 20 kilometrin tuntivauhtia. Ajoneuvojen hidastamista varten on rakennettu jopa keskellä tietä oleva koroke, joka ei kuitenkaan tunnu hidastavan ihmisten menoa. Osa autoilijoista lentää töyssystä pitkän kaaren ja päätyvät lopulta maahan iskunvaimentimien huutaessa apua.

Ajoneuvoista jää jälkeen kipinäsuihkuja, eikä edes suurikokoinen pakettiauto tai ambulanssi välitä korokkeesta. Videota kuvaavat henkilöt kommentoivat loikkia ihmetyksissään. Näinköhän töyssystä varoitetaan etukäteen, sillä on vaikea uskoa, että ihmiset olisivat näin välinpitämättömiä.