Saariselän hyttysgate ei ainoa laatuaan – osataan sitä ulkomaillakin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa nousi äskettäin kohu ravintola-annoksesta löytyneestä hyttysestä, ja ravintolan toimitusjohtajan tökeröstä vastauksesta reklamaatioon. Britanniassa on nyt noussut kohu Kentucky Fried Chicken, eli KFC, -pikaruokalan annoksesta löytyneestä kärpäsestä.

Ihmisille sattuu eittämättä myös inhimillisiä virheitä – myös ravintoloissa. Silti ruoasta löytyvä ötökkä on ällöttävä asia, jonka sai todeta myös kanansiipensä sisältä kärpäsen löytänyt Hardip Singh. 26-vuotias britti näki friteeratussa kanassaan taikinan sisällä paistuneen kärpäsen. Mies sai uuden annoksen edellisen tilalle. Hän ei kuitenkaan halunnut syödä enää kanaa, vaan tahtoi ennemmin rahansa takaisin.

– Olisin voinut saada vakavan ruokamyrkytyksen tai jotain vielä pahempaa. Koko kana on voinut pilaantua kärpäsestä, mies päivitteli kauhistuneena yli 175-asteisessa rasvassa uppopaistetusta kärpäsestä.

Ravintolassa on todettu korkein mahdollinen hygienialuokitus. Mies nosti asian mediaan siitä huolimatta, että ravintola antoi miehelle hänen pyytämänsä rahapalautuksen ja toisen aterian korvaukseksi. Tässäkin tapauksessa voidaan sanoa, että kärpäsestä nousi härkänen, ja asiaa puitiin useiden päivien ajan sähköposteilla ravintolan johtajan kanssa ja lopulta sosiaalisessa mediassa.