Jackass-tähti Steve-O haistatti näyttävästi Sea Worldille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Delfiinien ja muiden älykkäiden merieläinten pitäminen vankeudessa on ollut viime vuosina kovassa vastatuulessa, kun eläinten oloista on saatu huolestuttavia lisätietoja. Yhdysvalloissa on syntynyt varsinainen kansanliike Sea World -merieläinpuistojen sulkemiseksi. Jackass-tähti Steve-O on liittynyt rintamaan.

YouTube
YouTube

Älyttömistä tempauksistaan tunnettu Steve-O on tehnyt pitkästä aikaa jotain eettisesti näyttävää, sabotoimalla Sea Worldin liikenneopastetta. Vaikka miehen idea oli mennä alussa pieleen, sai hän lopulta kiinnitettyä liikennemerkkiin kissankokoisin kirjaimin sanan SUCKS. Nyt autoilijat näkevät opasteessa tekstin: ”Sea World SUCKS”, eikä alkuperäinen Sea World Drive.

Tässä kohtaa sopii kysyä, pyhittääkö tarkoitus keinot? Vaikka tempaus on monen mielestä etuoikeutettua, liittyy liikennemerkkien muokkaamisen myös onnettomuusvaara. Jackass-tähti Steve-O tunnetaan hurjapäisistä tempauksista ja elämäntyylistä. Brittiläissyntyinen miekkonen avautui taannoin päihdeaddiktiostaan sekä omien sisäisten demoniensa voittamisesta ja nimitti itseään ”puolikuuluisaksi huumeriippuvaiseksi mieslutkaksi”.