Hurja näky! Sukeltaja silitteli haita merenpohjassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hait lukeutuvat maailman pelätyimpien eläinten joukkoon niiden hurjan ulkonäön, veitsenterävien hampaiden ja pitkälti elokuvista ja populaarikulttuurista peräisin olevan pahan maineen vuoksi. Tosiasiassa ihmisiä kuolee haiden hyökkäysten seurauksena vähemmän, kuin esimerkiksi ampiaisten pistojen tai salaman iskujen vuoksi.

YouTube
YouTube

Vaikka haiden huonoa mainetta on liioiteltu, ei runsaasti haita sisältävissä vesistöissä uiminen ole silti suositeltavaa. Tästäkin huolimatta tuoreehkolla Youtube-videolla tavataan sukeltaja, joka ottaa meren alla todellista lähikontaktia tiikerihaihin ilman minkäänlaista suojahäkkiä. GoPro-kameralla kuvatulla näyttävällä Youtube-videolla hurjapäinen sukeltaja päätyy jopa silittelemään vierellään pahaenteisesti uivaa haita.