Maailman vanhin mies 111-vuotias – näin vetreässä kunnossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japanissa asuu peräti yli 50.000 yli 100-vuotiasta ihmistä. Pitkän iän salaisuudeksi on veikattu muun muassa saarivaltion terveellistä sekä kala- ja kasvispainotteista ruokavaliota. Japanilainen Sakari Momoi on virallisesti maailman vanhin mies.

YouTube
YouTube

Pohjois-Japanin Fukushimassa asuva Sakari Momoi on huimat 111 vuotta. Hänelle ojennettiin Guinnessin virallinen maailmanennätystodistus tokiolaisessa sairaalassa. Mies oli Associated Pressin julkaiseman videon mukaan vähäsanainen tiedotustilaisuudessa.

Maailman vanhin elossa oleva ihminen on puolestaan japanilainen nainen Misao Okawa. Hän on 116-vuotias. Nainen syö kolme isokokoista ateriaa päivässä ja pitää huolen siitä, että hän nukkuu kahdeksan tuntia päivässä. Naisen lempiruoka on sushi, jota hän saa syödäkseen vanhainkodissa vähintään kerran kuukaudessa.