Tuntuvatko ALS-jäävesitempaukset typeriltä? Tämä video muuttaa mielesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin netti-ilmiö on viime päivinä ollut niin sanottu ALS-jäävesihaaste, jossa maailman suurimmat supertähdet, miljardöörit ja poliitikot ovat haastaneet toinen toistaan kaatamaan päälleen jääkylmää vettä. Myös monet tavalliset kansalaiset ovat ottaneet osaa tempauksiin.

YouTube
YouTube

Monet sosiaalisen median käyttäjät ovat ilmaisseet vahvan ärtymyksensä ilmiöstä. Nyt eräs melko harvinaisen ALS-taudin kanssa elävä nuori mies on päättänyt osoittaa mistä asiassa on todella kyse. Videon vakava osuus alkaa ajassa 2:00.

Miehen suvussa on perinnöllistä ALS-tautia, joskin hän itse on pahimmalta vielä toistaiseksi selvinnyt. Mies elää kuitenkin joka hetki taudin kanssa, koska hän hoitaa siihen sairastunutta äitiään. Samalla hän kertoo miten itsekin tulee vääjäämättä menettämään lihastensa hallinnan eikä tule enää omillaan toimeen. Nettitempauksilla kerätään rahaa pääasiassa ALS-taudin hoidon tutkimiseen, joten tämän videon jälkeen monet netti-ilmiötä kritisoineet voivat mahdollisesti muuttaa mielensä.