Avaruuteen lähetetty uskomattomia asioita – tässä erikoisimmat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monen haaveena olisi päästä elämänsä aikana vierailemaan avaruudessa. Valitettavasti se ei ole kovinkaan monille mahdollista, sillä lipuista kaupallisille avaruuslennoille joutuu maksamaan melkoisia summia rahaa. Avaruuteen on kuitenkin lähetetty mitä erikoisempia asioita.

Youtuben AllTime10s-kanavan tuore video perehdyttää meidät esineisiin ja asioihin, joita maata kiertävälle radalle ja joskus jopa Kuuhun asti on lähetetty viimeisten vuosikymmenten aikana. Avaruusrakettien mukana on maan ulkopuolelle on päätynyt muun muassa musiikkia, omenapuun pala ja Playboy-lehtiä.

Osa esineistä on päätynyt aluksiin astronauttien salakuljettamina, kuten pihviä sisältänyt voileipä ja golfmaila sekä golfpallo. Astronautti Alan Shepard jopa kokeili golfaamista Kuun pinnalla. Myös erilaisia populaarikulttuuriin liittyviä asioita on päätynyt avaruuteen. Näiden joukossa ovat esimerkiksi Toy Storysta tuttu Buzz Lightyear -figuuri, Star Wars -valomiekka ja Star Trek -näyttelijä James Doohanin tuhkat.