Cheekin spektaakkeli päättyi salamaniskuun: ”Tätä ei suunniteltu!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna arviolta 80.000 suomalaista kokoontui Olympiastadionille kuuntelemaan suomalaista hiphop-musiikkia. Elokuun loppupuoli on usein sään puolesta melko epävakaata, ja niinpä eilen lauantaina festariyleisö saikin raikkaan syyskasteen – ja todella odottamattoman efektin.

Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara

Cheekin perjantain keikalla saatiin nautiskella melko hyvästä säästä, mutta lauantaina taivas repesi noin puolivälissä keikkaa. Kaatosade ei juuri vaikuttanut yleisön hurmioon, sillä tauoton hittiputki piti heidät lämpimänä. Konsertin valotekniikkaa jouduttiin hieman supistamaan, kun laitteistoja täytyi suojata pahimmalta sateelta. Sitä ei tosin kovin moni katsojista edes noteerannut.

Reilun tunnin sateen jälkeen Cheekin viimeinen konsertti ennen pitkää taukoa tuli päätökseensä. Viimeisen kappaleen ja viimeisten pyroteknisten ilotulitusten jälkeen luonto päätti kunnioittaa Cheekin viikonloppua, Cheekendiä, odottamattomalla tavalla.

Vain pari minuuttia viimeisen kappaleen päättymisen jälkeen Helsingin yllä löi nimittäin valtava salama, jonka poikkeuksellisen kovaääninen jyly jatkui yli kymmenen sekunnin ajan ja kaikui niin stadionilla kuin viereisten kerrostalojen pihoilla. Yleisössä keikkaa katsonut pikkupoika kiteytti 40.000 katsojan tunnelmat huutamalla isälleen: ”Tätä ei suunniteltu! Parasta ikinä!”.

Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara
Cheekin konsertti Olympiastadionilla. Kuva: Stara