Kissa keksi itselleen erikoisen tyynyn – täydellinen vai ei?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kissat saattavat nukkua jopa 18 tuntia päivässä. Torkuilleen ne valitsevat paikaksi yleensä lämpöisen kohdan, jossa on parhaassa tapauksessa pehmeä alusta. Esimerkiksi leivinuunin edusta tai vastalämmitetty sauna houkuttelevat kissoja nukkumaan ja nauttimaan lämmöstä.

YouTube
YouTube

Verkkoon on nyt julkaistu video kissasta, joka ottaa ihailtavan rennosti. Letkeän asennon löytänyt mirri hyödyntää pyöreää vesimelonia tyynynä. Sen pää nojaa hedelmää vasten ja muu vartalo lötköttää reporankana.

Kissaa on pidetty lemmikkieläimenä jo 4.000 vuoden ajan, vaikka ensimmäiset todisteet kissan kesyyntymisestä on löydetty jo 9.500 vuoden takaa. Suomeen kissat ovat saapuneet ensimmäisen kerran noin tuhat vuotta sitten. Kissaa on käytetty myös tuotantoeläimenä, mutta sitä ei mielletä enää soveliaaksi eläimen sosiaalisen merkityksen takia.