Maahan repesi valtava aukko – syvyyttä ei saatu selville

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta on uutisoitu tänä vuonna valtavista vajoamista, joissa maahan on ilmestynyt suuria reikiä kuin tyhjästä. Nyt Koillis-Englantiin on muodostunut lammasfarmien viereen järisyttävä vajoama, jonka halkaisija on noin 35 metriä. Kuopan syvyyttä ei vielä tiedetä.

YouTube
YouTube

Tyhjästä ilmestyneen reiän pelätään kasvavan entisestään syyssateiden saavuttua maahan. Reiän osasyylliseksi uskotaan maan alla tapahtuneita kaivauksia. Reikä oli pienempi löytämishetkellä, mutta on kasvanut lisää ryminällä. John Hensby kertoi Newcastle Chroniclelle, että vajoama oli pitänyt kovaa ääntä laajetessaan.

– Mikäli yksi koirista tai lampaista putoaisi vajoamaan, emme todennäköisesti näkisi niitä enää koskaan, mies pyöritteli päätään.

Maahan ilmestyneitä reikiä kutsutaan doliineiksi, ja ne saattavat olla halkaisijaltaan muutamasta metristä peräti satoihin metreihin. Kerroimme myös viime vuonna, kuinka Floridaan ilmestynyt doliini nielaisi sisäänsä kolmekerroksisen huvilan. Siperiaan on ilmestynyt tänä kesänä kolme jättikokoista reikää, joista suurimman halkaisija on peräti 80 metriä.