Olivia Wilde kaatoi rintamaitoa päälleen – ei tyytynyt jäävesihaasteeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin suosituimmaksi videoilmiöksi on noussut parin viikon aikana ALS-jäävesihaaste, jossa ihmiset kumoavat vettä ja jääpaloja päälleen auttaen siten keräämään rahaa jokseenkin harvinaisen ALS-taudin sairauden tutkimiseen. Olivia Wilde ei tyytynyt veteen.

YouTube
YouTube

Usein maailman seksikkäimpien kasvissyöjien joukkoon äänestetty Wilde on nyt herättänyt kummastusta kumoamalla päälleen jääveden sijaan sangollisen rintamaitoa. ALS-jäävesihaaste nousi neitokaisen toimesta uudelle tasolle ja hän sanoo videolla, että hänellä meni sangon sisällön tehtailemiseen koko yö. Nainen on tunnettu rintaruokinnan puolestapuhuja, ja hän pyrkii tekemään maailman luonnollisimmasta asiasta mahdollisimman hyväksyttävää. Hänet ikuistettiin taannoin kuvaan, jossa hän imettää alastonta vauvaansa ravintolassa.

Eläinsuojelujärjestö PETA ilmoitti äskettäin, että ALS-taudin tutkimuksessa kidutetaan koe-eläimiä ja haastoi järjestön luopumaan eläinkokeista. Suomessa taudista kärsii arviolta noin 500 henkilöä, ja uusia tapauksia todetaan vuosittain alle 150. Amyotrofinen lateraaliskleroosi, eli ALS rappeuttaa ihmisen ylempiä ja alempia liikehermoja.