Rakastettu näyttelijä Richard Attenboroug on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rakastettu näyttelijä Richard Attenborough menehtyi sunnuntaina 90-vuotiaana. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi, että hänen poikansa on vahvistanut suru-uutisen. Attenborough muistetaan monista suosituista elokuvista ja hänet palkittiin vuonna 1983 Oscar-palkinnolla.

Näyttelemisen lisäksi Richard Attenboroug tunnettiin menestyksekkäänä ohjaajana, tuottajana ja viihdetaiteilijana. Vuonna 1942 uransa aloittaneelle Attenboroughille Oscar-palkinnon toi Gandhi-elokuvan ohjaaminen ja tuottaminen. Näyttelijäveteraanin parhaiten tunnettu oma roolisuoritus John Hammondina nähtiin kuitenkin elokuvassa Jurassic Park vuonna 1993.

Richard Attenborough’n pikkuveli on maailmankuulu luonto-ohjelmien veteraani Sir David Attenborough.