ALS jäävesihaaste tuhlausta – Intiassa leviää nyt parempi haaste

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetissä on levinnyt viimeksi kuluneiden parin viikon sisällä jäävesihaaste, johon ovat ottaneet osaa jo miljoonat ihmiset ympäri maailmaa. Tarkoituksena on lahjoittaa varoja ALS-sairauden tutkimiseen, ja lahjoituksia onkin jo kertynyt kymmeniä miljoonia dollareita.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Kaikki eivät kuitenkaan pidä ALS-haasteesta, sillä sitä on kritisoitu avoimesti typeräksi tuhlaukseksi, kun jääpalojen tuottamiseen kuluu valtavasti energiaa. Lisäksi PETA ja Pamela Anderson paljastivat, että tutkimukseen kerätyillä varoilla kidutetaan säälimättömästi koe-eläimiä. Tältä pohjalta Intiassa eräs toimittaja on kehittänyt haasteen, joka tekee hyvää, on taloudellisesti kestävä eikä kiduta koe-eläimiä.

Rice Bucket Challenge on toimittaja Manju Latha Kalanidhin ideasta alkunsa saanut kampanja, joka on lähtenyt leviämään Facebookissa valtavalla nopeudella. Jääveden päähän kaatamisen sijaan ihmisiä haastetaan antamaan sangollinen riisiä sitä tarvitseville ja lahjoittamaan 100 rupiaa lähimmälle valtion omistamalle sairaalalle. Haaste säästää vettä, tarjoaa ruokaa köyhille ja varoja sairaaloille.