Mies halusi bilettää – kertoi tulleensa kidnapatuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka oman kidnappauksen lavastaminen vaikuttaa monille varmasti erittäin typerältä idealta, kantautuu maailmalta toisinaan uutisia ihmisistä jotka ovat tehneet juuri niin. Useissa tapauksissa sieppauksensa lavastaneet ovat lapsia tai nuoria, mutta mukaan mahtuu myös aikuisia.

Iso-Britannian Boltonissa asuva 32-vuotias mies päätti huijata tyttöystäväänsä lähettämällä hänelle tekstiviestin, jonka mukaan mies oli joutunut kidnapatuksi noin 60 euron arvoisen velan vuoksi. Tosiasiassa mies valehteli, jotta voisi juhlia tyttöystävänsä selän takana.

Nainen otti tekstiviestin vakavissaan ja ilmoitti asiasta viranomaisille. Mies löydettiin, kun hänet huomattiin kotinsa lähellä olleen valvontakameran nauhalta. Sieppauksensa lavastaneen ystävä pidätettiin kidnappauksesta epäiltynä, kunnes mies myönsi poliiseille keksineensä koko kidnappauksen.

Ymmärrettävästi viranomaiset eivät olleet mielissään huijauksen paljastuttua. Etsivä Jo Clawson kertoi Sky News -uutisille, että miehen etsimiseen käytettiin huomattavasti poliisin voimavaroja ja aikaa.