Poliisit raivon kohteena – partioautoja töhritty ihmisen ulosteella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa poliisihallitus kertoi eilen, että Helsingin huumepoliisin rikosjupakka ei ole sen mukaan vaikuttanut kansalaisten luottamukseen poliisia kohtaan. Yhdysvalloissa tilanne on täysin toinen viimeaikaisten tapahtumien johdosta. Viranomaiset ovat perusteettomasti surmanneet useita ihmisiä.

Fergusonissa poliisi on ottanut rajusti yhteen kansalaisten kanssa, koska nuoren aseettoman miehen murhannutta poliisia ei ole saatettu vastuuseen teostaan. Poliisit ovat muun muassa ampuneet ihmisiä kumiluodeilla ja puupalikoilla aiheuttaen kymmenille vammoja. Nyt DNAinfo-verkkolehti kertoo, että New Yorkissa kansalaiset ovat ryhtyneet jo töhrimään poliisiautoja protestiksi.

Greenwich Villagessa ihmiset uskaltautuivat töhrimään ihmisen ulosteella jopa poliisiaseman edustalla olleita partioautoja. Poliisi tutkii tapausta, ja julkaisun mukaan epäiltynä on joukko kodittomia, jotka poliisi määräsi äskettäin poistumaan alueelta. Alueella poliisia on syytetty myös siitä, että sen partioautot vievät liikaa parkkipaikkoja. Poliisit ovat tarpeen mukaan maalanneet itse lisää parkkipaikkoja itselleen.