Jäävesihaaste katkaisi vedentulon kokonaiselta saarelta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on viimeksi kuluneen viikon aikana levinnyt nopeasti ALS-jäävesihaaste, jossa omaan niskaan kaadetaan ämpärillinen vettä ja jäitä. Netti-ilmiötä on myös kritisoitu monin tavoin, ja nyt se on aiheuttanut pitkän vesikatkoksen kokonaisen saaren asukkaille Skotlannissa.

Colonsayn saarella alkoi yllättäen levitä jäävesihaaste, kun naapurit haastoivat toisiaan. Ensin paikallisesta Tescosta loppuivat jääpalat, ja sen jälkeen 135 asukkaan saaren koko vesijärjestelmä meni epäkuntoon.

Järjestelmässä on varotoimi, jossa vedentulo katkeaa mahdollisen vuodon seurauksena. Poikkeuksellinen vedenkulutuksen nousu aiheutti nyt jäävesihaasteen takia saman, ja saarelaiset joutuivat olemaan ilman vesijohtovettä viikonlopun ajan. Tescon kauppias kertoi Daily Mail -lehdelle, että ensi kerralla hänen olisi hyvä tietää etukäteen tällaisista ilmiöistä.