Näin Yhdysvalloissa! Lapsille oma asemallisto – vaaleanpunaisia kivääreitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin asekouluttajansa vahingossa ampuneesta lapsesta. Tapaus järkytti etenkin ihmisiä, joiden kodissa ei ole oletusarvoisesti asetta. Yhdysvalloissa on jopa kaupunkeja, joiden asettamien lakipykälien mukaan jokaisesta asunnosta on löydyttävä toimiva ase ja ammuksia.

Ansofie Kesteleyn
Ansofie Kesteleyn

Yhdysvalloissa on paljon alueita, joissa asekulttuuria ihannoidaan ja tuliaseen kantaminen mielletään suorastaan kansalaisvelvollisuudeksi. Aseita kunnioittava käyttäytyminen siirtyy lapsille äidinmaidon mukana, eikä huumaa vähennä uusi lapsille tarkoitettu asemallisto My First Rifle.

Asemallistossa on suuri määrä erilaisia aseita aina lapsille tarkoitetuista kivääreistä pistooleihin. Mallisto on tarkoitettu 4–10-vuotiaille asefanaatikoille. Belgialainen valokuvaaja An-Sofie Kesteleyn on ikuistanut ensimmäisen aseensa kanssa poseeravia lapsia kuviin, joissa taustalla näkyy heidän tavallinen lastenhuoneensa. Kuvien vastakkainasettelu on räikeä. Lasten ilmeet ovat kuvissa vakavia.