Näky kuin Raamatun vitsauksista – kulkusirkat valtasivat kaupungin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raamatussa mainitaan kulkusirkkojen olevan yksi suurista ihmisten kokemista vitsauksista. Nyt Madagascarin pääkaupunki Antananarivossa on kohdattu jättikokoinen parvi, joka syö kaiken elävän kasvuston mennessään ja ennätysnopeassa ajassa.

YouTube
YouTube

Valtavissa parvissa etenevät kulkusirkat aiheuttavat vaeltaessaan mittavia vahinkoja etenkin viljelyksille. Ne ovat kirjaimellisesti peittänyt afrikkalaisen kaupungin taivaan ja maan. Kulkusirkkoja on käytetty myös ravintona merenelävien tapaan, mutta kukaan tai mikään ei pysty tuhoamaan Madagascarissa nähtyjä massoja.

Painajaismainen näky on ikuistettu lukuisiin valokuviin ja videoihin. YK:n elintarvike ja maatalousjärjestö FAO on arvioinut, että yhden sirkkaparven aiheuttamat tuhot vaikuttavat peräti 13 miljoonan ihmisen ravinnonsaantiin ja elämään. Kulkusirkkojen jättiparven rantautuminen kaupunkiin johtui FAO:n edustajien mukaan poikkeuksellisen lämpimästä säästä ja kaupunkiin puhaltaneista voimakkaista tuulista.