Karmiva näky: Täysmusta kukko! Lihakin on mustaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotieläimeksi sopiva kana on kesy lintu, jonka munia ja lihaa on hyödynnetty ravintona tuhansien vuosien ajan. Kanasta on olemassa yli 350 rotua, mutta näistä mielenkiintoisin lienee kauttaaltaan pikimusta Ayam Cemani. Jopa kanan kieli on sysimusta.

Imgur
Imgur

Tummanpuhuva väri ei kuitenkaan rajoitu pelkästään linnun ulkokuoreen, sillä jopa sen luut, sisäelimet ja liha on väritykseltään mustia. Huhujen mukaan kanarodun verikin olisi mustaa, mutta se ei pidä paikkaansa. Sen sijaan veren sävy on normaalia punaista tummempaa, Viral Forest kertoo. Katso kuvat cemani-kukosta tästä.

Lajin väri johtuu fibromelanosis-geenistä. Harvinaiset mustat kanat ovat arvokkaita, sillä yksilö voi maksaa peräti 1.900 euroa. Mustat kukot painavat noin 2,5 kiloa, mutta naaraat jäävät alle kahden kilon. Lajista on jalostettu myös lukuisia variaatioita, kuten ruotsalainen musta kana.