Apple julkaisi iPhone 6 -puhelimen – tässä odotetut ominaisuudet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on hetki sitten julkistanut odotetusti uuden iPhone 6 -älypuhelimensa, josta tulee markkinoilla kaksi eri kokoista versiota. Suurempi on nimeltään iPhone 6 Plus. Pienemmässä on 4,7 tuuman ja suuremmassa 5,5 tuuman Retina HD -näyttö.

Molemmat puhelimet ovat aikaisempia Applen puhelimia ohuempia ja niissä on jo aiemmin verkkoon vuotaneissa kuvissa nähty pyöreä muotoilu. Laitteen näytön kerrotaan olevan aikaisempaa kovempaa, joten Applen laitteista tutut rikkinäiset näytöt ovat mahdollisesti jatkossa vähenemässä. Molemmissa laitteissa on Applen A8-suoritin.

Erityisen paljon kehityksessä on kiinnitetty huomiota kameraan, joka kuvaa nyt 1080-resoluution Full HD -videota 30 kuvaaa sekunnissa. Hidastuksia laitteella voi tehdä 240 fps -kuvausnopeuden ansiosta. Myös jo iPhone 5 -puhelimissa olevaa kuvanvakaajaa on paranneltu entisestään, ja Plus-mallissa on nyt mukana optinen kuvanvakain.

Sovelluksista mukaan on tulossa jo aiemmin paljastunut terveyssovellus. LTE/4G-yhteyksien väitetään olevan nopeampi kuin missään muussa älypuhelimessa. Langattomassa nopeudessa iPhone 6 tukee uusia ac-nopeuksia. Myös puheluita voi jatkossa tehdä WLAN-verkon kautta. Odotetusti mukaan tuli nyt myös NFC-teknologialla toimiva lähimaksaminen, eli Apple Pay, jonka avulla kuluttaja voi maksaa ostoksia suoraan iTunes-tililtään. Lisäksi puhelimeen voi tallentaa muita pankki- ja luottokortteja.

Uusi iPhone 6 tulee myyntiin muutamissa maissa 19. syyskuuta, mutta Suomi ei lukeudu noihin maihin. Uusi iOS8 tulee ladattavaksi ilmaiseksi 17. syyskuuta.