Rutiköyhät sokeat sisarukset saivat näkönsä takaisin – koskettava video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näkökyky on ihmisen aisteista kaikkein tärkein, sillä ilman kuuloa ihminen voi tulla toimeen melko hyvin. Näkökyvyn menettäminen on paha takaisku, joka voidaan kuitenkin joskus korjata leikkauksella. Niin tilanne oli eräässä rutiköyhässä intialaisperheessä, jossa molemmat lapset olivat sokeita.

YouTube
YouTube

Kuusivuotiaan Anitan ja 12-vuotiaan Sonian äidillä ei kuitenkaan ollut mahdollisuuksia kerätä tarpeeksi rahaa lastensa näkökyvyn palauttamisen mahdollistavaan leikkaukseen. Lopulta kuin taivaan lahjana kuvaan astui 20/20/20-järjestö, joka maksaa leikkauksia lapsille, joilla ei ole niihin muuten varaa.

Näkökyvyn palauttaminen maksoi vain 300 dollaria, mikä on länsimaisessa sairaanhoidossa häviävän pieni rahasumma. Sillä rahalla pelastettiin nyt kuitenkin kahden ihmisen tulevaisuus. Sokeina tytöt kykenivät työskentelemään ainoastaan kerjäläisinä, mutta nyt tytöt voivat tehdä oikeita töitä ja nauttia jokaisesta hetkestä.