Vohveli, suklaa ja kofeiinijuoma yhdistettiin

Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä nauttii jäätelönsä mielummin kupista kuin vohvelitötteröstä. Vohveleita on kuitenkin saatavilla vanhanaikaisella maulla ja kuppimaisessa muodossa. Nyt losangelesilainen Alfred Coffee & Kitchen on aloittanut vohvelikuppien uudenlaisen käytön. Suomessa samanlaisia vohvelikuppeja käytettiin jo 1990-luvun alussa, mutta silloin alkoholijuomien tarjoilussa.

Los Angelesin Melrose Placessa sijaitseva kahvila on tuonut markkinoille syötävän kahvikupin, joka on periaatteessa samanlainen kuin pikaruokaloiden pehmisjäätelöissä käytetyt vohveliastiat. Vohvelikupissa on suklaaseen kastetut reunat. Sitä emme tiedä, kuinka kauan kahvi säilyy vohvelissa ennen läpi imeytymistä.

Vohvelikupissa tarjoiltava kahvijuoma esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle kuukausi sitten. Sen jälkeen herkullinen aamupala-annos on saanut supersuosiota etenkin yhdysvaltalaisten keskuudessa. Tässä on hauska idea myös suomalaisiin kahviloihin, sillä maamme kansalaiset rakastavat kahvia kaikessa muodossa – jopa huoltoaseman tervapannusta nautittuna.