Törkeää, Apple! U2-albumi väkisin jokaiselle iPhone ja iPad -käyttäjille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toissailtana kuinka teknologiajätti Apple julkisti uusia laitteita, ja tiedotustilaisuuden jälkeen kutsui huippusuositun yhtyeen esiintymään. Sen jälkeen vuorossa oli illan varsinainen jymyuutinen, joka vaikuttaa nyt yllättäen odotettua laajempaan yleisöön.

IMG_7386.PNG

Apple ja U2 nimittäin kertoivat, että Apple tarjoaa jokaiselle iTunes-käyttäjälle yhtyeen uuden Songs Of Innocence -albumin ilmaiseksi. Tieto otettiin vastaan innostuneesti, sillä monet olivat jo odottaneet uutta levyä. Samalla levystä oli tulossa kertaheitolla maailmanhistorian levinnein albumi, sillä iTunesilla on noin 500 miljoonaa käyttäjää.

Totuus tempauksesta ja sen käytännön toteutuksesta on kuitenkin paljastunut vasta nyt, kun on selvinnyt, että Apple ei tosiasiassa ”tarjoa” albumia, vaan on lisännyt sen väkisin jokaiselle iTunes-käyttäjälle. Käyttäjän iCloud-asetuksista riippuen puhelinten ja iPadien musiikkikirjastoon on nyt ilmestynyt yhtyeen uusi levy – halusi sitä tai ei. Varsinaisia tiedostoja ei ole ladattu, mutta kirjastossa on iCloud-latauslinkit levyyn ja kappaleisiin.

Applen päätös on saanut osakseen kovasti kritiikkiä, sillä levyn väkisin lisäämistä kirjastoon ei ole katsottu hyvällä. Positiivinen PR-temppu on siten saanut ikävän käänteen.