Applen tekstiviestipallo aiheuttaa käyttäjissä ahdistusta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen tietokoneiden, taulutietokoneiden tai puhelintet käyttäjät tietävät viestipallon, joka ilmestyy viestiketjun toisen osapuolen kirjoittaessa viestiä. Samaa toiminnallisuutta käyttää myös muun muassa Facebook. Nyt tutkimus on paljastanut huolestuttavia tietoja.

appleviesti11092014

The New York Times raportoi The New Republicin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan viestipallo aiheuttaa ahdistusta viestin toiselle osapuolelle. Usein nimittäin käy vieläpä niin, että ”vastausta kirjoitetaan” näkyy hetken aikaa vain kadotakseen pian hetkeksi ilman, että vastapuolelta tuli viestiä.

Erityisesti juuri viestipallon katoaminen ilman vastausta aiheuttaa käyttäjille päänvaivaa, sillä katoamisen syytä ei usein voida tietää. Pallon vilahtamisesta käyttäjä tietää, että viestin vastaanottaja on jo nähnyt viestin ja aloittanut vastaamaan, mutta siitä huolimatta vastausta ei ole vielä tullut. Monet käyttäjät jäävät kyseiseen ikkunaan odottamaan vastausta puhelin tai muu laite valmiina edessään.