Kuin suoraan elokuvista! Rakettireppu kiidättää juoksijan supernopeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat vuosikymmenten ajan yrittäneet kehitellä rakettireppuja, jotka antaisivat kantajalleen kyvyn lentää yläilmoissa. Arizonan yliopiston tutkijat ovat kuitenkin kehitelleet rakettireppua, jolla on toisenlainen käyttötarkoitus.

Lentämisen sijaan 4MM-rakettireppu mahdollistaa tavanomaista nopeamman juoksun. Laitteen nimi tuleekin siitä, että rakettirepun avulla kenen tahansa luvataan pystyvän juoksemaan neljän minuutin mailin, eli niin kutsutun haamumailin.

Arizonan yliopiston keksintöä esitellään tuoreella Vimeo-videolla. Rakettirepun rahoitus tulee Yhdysvaltain asevoimien tutkimusoranisaatiolta DARPA:lta, joten laitteita saatetaan tulevaisuudessa nähdä amerikkalaissotilaiden käytössä.