Odottamaton isku pyöräkaistalla New Yorkissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisille opetetaan ennen suojatien ylittämistä tapa, jossa katsotaan ensin vasemmalle, sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle. Ihmisten tulisi kuitenkin pyöritellä päätään ja katsoa ympärilleen liikenteessä enemmänkin, olivat he sitten auton ratissa tai kyydissä, polkupyörän sarvissa tai kävelykenkien päällä.

YouTube
YouTube

Olemme kertoneet pyöräilijöiden kohtaamista onnettomuuksista ennenkin, joissa muut liikenteenkäyttäjät eivät ole huomioineet polkupyöräkaistaa tai sillä ajavia pyöräilijöitä. Suurkaupunkien polkupyöräkaistat ovat vaarallisia paikkoja, joissa joutuu varomaan henkensä puolesta.

Onneksi pyöräilijät käyttävät yhä enemmän kypäräkameraa, ja videoiden avulla ihmisiä muistutetaan kaksipyöräisillä kulkevien huomioimisesta. New Yorkissa asuva Dan Connor sai kokea pyöräkaistan vaarat omakohtaisesti, kun tien sivuun parkkeerannut taksi päästi matkustajansa kadulle juuri ennen pyöräilijää. Tämän seurauksena pyörällään kovaa vauhtia kulkenut mies törmäsi taksin oveen ja lensi sen yli pyörineen.

Onneksi Yhdysvalloissa ihmiset ottavat tällaiset tapaukset huomioon hieman vakavemmalla otteella kuin Suomessa ja paikalle riensi ensisekunneilla kymmenkunta auttajaa. Loppuvideolla katsellaankin pelkästään taksikuskin, pyöräiljän, matkustajien ja muiden autoilijoiden välien selvittelyä.