Uudet Putous-tähdet paljastettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Putous-viihdeohjelma on noussut viime vuosina maan suosituimpien viihdeohjelmien joukkoon, ja ohjelma on nostanut monia uusia lupaavia tähtiä kotimaisen viihdemaailman A-sarjaan. Pian vuorossa on jälleen uusi tuotantokausi, jossa ohjelman tähdet ovat menneet kokonaan uusiksi.

11. lokakuuta alkavan tuotantokauden tähtinä nähdään Mari Perankoski, Antti Holma, Essi Hellén, Joonas Nordman, Kari Ketonen, Niina Koponen, Ville Tiihonen ja Jenni Kokander. Ohjelman juontaa Heikki Paasonen, joka saa myös tilaisuuden osoittaa näyttelijänlahjansa. Sketsihahmokilpailu on jatkossakin ohjelmassa tärkeässä roolissa, ja sen lisäksi mukana on tuttuun tapaan muun muassa Viikkokatsaus, Tulikoe ja live-sketsit.

Essi Hellén

26-vuotias Essi Hellén on Putouskaartin kuopus, eli häneltä voinemme odottaa lapsellisia juttuja, päättömiä hokemia ja alkeellisia sanaleikkejä – kaikki hyvän huumorin peruselementtejä. Tämä nouseva komedienne tiedetään muun muassa menestyselokuvasta 21 tapaa pilata avioliitto ja tulevista uutuuksista, kuten Viikossa aikuiseksi ja Nuotin vierestä.

Elokuva- ja televisiotyön ohessa Essi keikkailee Käheät kurkut -lauluiltojen merkeissä, joissa esittää omia sovituksiaan. Hän korostaa olevansa entinen cheertanssija, joka kuulemma on täysin eri asia, kuin cheerleader. Odotettavissa lienee joka tapauksessa verbaaliakrobatiaa, hyvää rytmitajua ja hyppyjä tuntemattomaan.

Jenni Kokander

Liekehtivän punatukkainen Jenni Kokander on Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan työskennellyt freelancerina teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Hänet muistetaan erityisesti menestyskomediasta Ainoat oikeat. Marraskuussa 2014 pyörähtää puolestaan Ylellä käyntiin Jennin nimeä kantava tv-sarja Kuka kutsui Kokanderin, jossa tämä armoitettu komedienne tutustuu eri maista kotoisin oleviin perheisiin.

Kokander on Putous-ensemblen toinen paljasjalkajuoksija Kari Ketosen ohella. Kauden edetessä ehkä nähdään kuinka tämä trendilaji leviää muihinkin näyttelijöihin, jotka yksi kerrallaan heittävät conversensa sivuun ja liveyleisö saa nauttia mehukkaiden juttujen lisäksi mehukkaasta jalkahiestä.

Mari Perankoski

Mari Perankoski on suomalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja, joka on vaikuttanut televisiokomedian puolella muun muassa nimikkosarjassa Yksi lensi yli Marin pesän sekä ohjelmissa Ranuan kummit, Ihmisten puolue, Röyhkeä diplomatti ja Kimmo. Teatterin puolelta hänet tiedetään Q-teatterista ja Ryhmäteatterista. Valkokankaalta esimerkiksi elokuvauutuudesta Mielensäpahoittaja.

Maria on tituleerattu Suomen hauskimmaksi naiseksi, joten hän on luonteva näyttelijävalinta Suomen hauskimpaan ohjelmaan. Putouksen kohdalla odotetaan kiihkeästi paitsi Marin hillittömiä roolisuorituksia, myös vastausta siihen kuka on tuo mystinen Pera, joka hänen sukunimessään esiintyy.

Niina Koponen

28-vuotias Niina Koponen on alun perin Lahdesta kotoisin oleva ammattinäyttelijä, joka tiedetään muun muassa elokuvista Elokuu, Rat King, Juoppohullun päiväkirja ja Ei kiitos. Hän on myös Riskiryhmä-improvisaatioryhmän kantavia voimia ja tekee omaa musiikkia singer-songwriter-meiningillä.

Harrastuksekseen Niina nimeää monipuolisen urheilemisen, mutta täsmentää myöhemmin kyseessä olevan lähinnä satunnaisen pyöräilemisen ja urheiluvaatteisiin pukeutumisen. Teatterissa Niina on nähty Tampereen Teatterissa, Linnateatterissa, Teatteri Takomossa ja Q-teatterissa. Monipuolinen Niina on tuttu kasvo myös useista musiikkivideoista.

Antti Holma

Antti Holma on 32-vuotias helsinkiläinen näyttelijä, jonka tuorein näyttö komedian saralla on sketsisarja Myllyrinne & Company. Tätä ennen Antti on työskennellyt pääsiassa teatterissa, josta muistetaan hänen itse kirjoittamansa, ohjaamansa ja näyttelemänsä monologit. Antti on myös erinomainen käsikirjoittaja, joka on työskennellyt sekä radiossa, televisiossa ja kirjallisuuden puolella.

Holma on saanut työstään myös tunnustusta, sillä vuonna 2009 hän pokkasi Vuoden näyttelijätulokas -palkinnon, joka jaettiin vain yhden kerran ja heti sen jälkeen lakkautettiin. Voi olla siis niin, että ennen Anttia eikä jälkeen Antin ole tullut ketään yhtä tulokasta näyttelijää kuin hän.

Joonas Nordman

Suuri yleisö ei tunne Joonas Nordmania stand up -koomikkona eikä Young love -elokuvan tähtenä, eikä etenkään käsikirjoittajanimenä useiden televisiosarjojen takaa, kuten YleLeaks ja Putous. Sen sijaan hänet saatetaan muistaa menestyksekkäästä Siskonpeti televisiosarjasta, jossa Joonas teki monta vahvaa naisroolia. Vuoden televisiotekijäksi tänä vuonna palkittu Joonas on kotoisin Porista.

Kari Ketonen

Ketosen ja Myllyrinteen Ketonen on useilla Venla ja Kultainen TV -palkinnoilla tunnustettu suuren yleisön rakastama koomikko, joka on tähdittänyt muun muassa Napapiirin sankarit 1 ja 2 -elokuvia. Lapsikatsojat tunnistavat hänet Pelikaanimiehenä.

Kari Ketonen on omien sanojensa mukaan paitsi merkittävä kitaristi myös innokas paljasjalkajuoksija. Hänellä on lisäksi psykoterapeutin koulutus, jonka kautta ansaittua ammattitaitoa Kari hyödyntänee Putouksessa kansallisen nauruterapian muodossa. Tämä monipuolinen näyttelijälahjakkuus on pokannut myös parhaan miesnäyttelijän Venlan vuonna 2009 draamasarjasta Suojelijat.

Ville Tiihonen

Ville Tiihonen muistetaan Stella Polaris -ryhmän lisäksi näyttelijänä muun muassa Mustat lesket -tv-sarjasta, Kulman pojat -elokuvasta sekä teatterin puolella Kansallisteatterista ja Helsingin Kaupunginteatterista. Komiikan saralla Ville on kunnostautunut erityisesti hauskojen, jopa kulttimainetta nauttivien sarjakuva-albumien luojana. Ville on ammatiltaan paitsi näyttelijä myös graafikko.