Kännykkäkaista kävelytielle – vain kännykkää tuijotteleville

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kännykän käyttäminen aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Autoa ajavien lisäksi myös polkupyöräilijöiden että kävelijöiden tulisi kiinnittää huomiota liikenteeseen eikä puhelimen näyttöön. Maailmalla on raportoitu lukuisa määrä kännykän käytöstä aiheutuneita kuolinkolareita.

Kiinassa Chongqingin kaupunkiin on nyt avattu maailman ensimmäinen kännykkäkaista kävelytielle, jolla voi kulkea kaikki puhelimiaan samanaikaisesti räpläilevät henkilöt. Tällöin he eivät aiheuta vaaratilanteita heille, jotka suorittavat liikkumisensa ilman kouraan puristettua kapistusta. Kaista on 50 metriä pitkä.

Kaistoja ei ole kuitenkaan luotu tosimielellä, vaan tarkoituksena on ironisesti osoittaa ihmisille, kuinka vaarallista tekstaileminen on myös kadulla kävellessä. Valitettavasti kännykän käyttäjät eivät ole kävelleet heille tarkoitettua kaistaa pitkin, koska eivät huomanneet sitä puhelinta tuijottaessaan, Metro-lehti uutisoi.