Miljoonakampanja paljastui huijaukseksi – rahat luksuselämään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lahjoitussysteemin turvin netissä toimiva IndieGoGo-palvelu mahdollistaa yritysten taloudellisen menestymisen ilman pankkilainoja tai monimutkaisia rahoitusjärjestelmiä. Hyödyllisiä ja keskeliäitä ideoita kehittelevät henkilöt saavat tuotteensa nopeammin markkinoille ja kuluttajille yksityisten rahoittajien turvin.

Yleensä ehtona on, että mikäli henkilö lahjoittaa rahaa kampanjalle, pääsee hän testaamaan myös tuotteita ensimmäisenä ja alennettuun hintaan. Kreyos-älykellot hakivat viime vuonna rahoitusta IndieGoGon kautta. Tavoitteena oli saada 100.000 dollarin edestä lahjoituksia, mutta nerokas keksintö keräsi yhteensä 1,5 miljoonaa dollaria.

Lahjoittajille luvattiin, että älykellot toimitetaan heille vuoden 2013 marraskuuhun mennessä. Kelloja ei ole toimitettu vieläkään. Sen sijaan yksi Kreyos-kelloyhtiön perustajista on nähty ajelemassa punaisella Ferrarilla. Tämä musertaa koko palvelun idean, sillä 11.719 lahjoittajaa on joutunut suuren huijauksen uhriksi, Yahoo! uutisoi.